Collectie zoekhulp

Zoeken in de collectie

U kunt zoeken in de collectie via de zoekbalk bovenin het scherm.
Gebruik een of meer woorden en klik op de zoekknop rechts van de zoekbalk.

U zoekt nu in de hele database en er wordt gezocht op hele woorden of op samenstellingen, bijvoorbeeld de zoekterm indi vindt beschrijvingen met de woorden India, indisch en Indiaan. De resultaten worden getoond op een overzichtsscherm. Wanneer er veel resultaten zijn dan worden die per pagina getoond en kunt u hierin bladeren. De gebruikte zoekterm(en) staan in de kolom links. U kunt uw zoekactie nu verfijnen door een of meer velden in de linkerkolom aan te vinken. Alle zoektermen blijven van kracht tot u een filter verwijdert met het kruisje links van de term.
Via de link onder iedere categorie kunt u een uitgebreid overzicht van bijv. materialen opvragen. In dit aparte overzicht kunt u een of meer zoektermen aanvinken om binnen de zoekresultaten te filteren.

U kunt zoeken op samengestelde termen, bijvoorbeeld Willem van Haren of Marijke Meu door koppeltekens tussen de woorden te gebruiken (zoek op willem-van-haren of marijke-meu).

Uitgebreide gegevens

Klik op de titel van een voorwerp (of op de afbeelding) om de volledige gegevens te zien. U kunt dan details zien door in te zoomen op de afbeelding(en). Klik dan op de loep rechtsonder de foto. Via de symbolen rechts boven iedere beschrijving kunt u de gegevens van een voorwerp delen op social media, afdrukken (als PDF of naar uw printer) of emailen.

Geavanceerd zoeken

Zoeken in specifieke velden of met een combinatie van zoektermen is mogelijk via geavanceerde zoekfunctie. U kunt dan per veld zoektermen ingeven, bijvoorbeeld om alle zilveren voorwerpen uit de 17e eeuw uit Sneek te zien. Heeft u alle termen in het zoekformulier ingevuld, klik dan op de blauwe "Zoek"-knop onderin. Denk er bij het zoeken om dat eerder ingevulde filters van kracht blijven. Vindt u niets, controleer dan of er in de linker kolom een filterterm aangevinkt staat en klik op het kruisje om dat filter te verwijderen.

Uw account

Wanneer u een account aanmaakt voor de website kunt u favorieten opslaan, objecten verzamelen via selecties (bijvoorbeeld in aparte mappen) en uw zoekhistorie inzien.

Inventariskaarten

Van een deel van de collectie zijn de originele inventariskaarten van de musea gefotografeerd. Bent u hierin geïnteresseerd, dan kunt u via het contactformulier een aanvraag indienen om een of meer van deze kaarten in te zien. Het OKS-bestuur beoordeelt dan of u voor deze extra toegang in aanmerking komt. In de meeste gevallen zijn de gegevens van de inventariskaarten overigens al in de beschrijvingen opgenomen.


De OKS collectie

Onze collectie bestaat uit circa 30.000 objecten cultureel erfgoed welke in bruikleen zijn op 34 locaties.

Contact

Secretariaat Ottema-Kingma Stichting
Harlingersingel 23-A
8913 CJ Leeuwarden

Bezoek alleen op afspraak
Direct contact opnemen