zaterdag 22 oktober 2022
Een portret van de moeder van Ids Wiersma is opgenomen in de tentoonstelling "Herenigd door Mondriaan" in het Fries Museum.
donderdag 27 september 2018
Het symposium ‘De onzichtbare wereld, Onderzoek van kunstnijverheid in het laboratorium’ wordt georganiseerd door de Ottema-Kingma Stichting, de Afdeling Kunstgeschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science+ en vindt plaats op maandag 29 oktober 2018 in Leeuwarden.
zaterdag 1 september 2018
De Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas bestaat 65 jaar. Ter gelegenheid van dit heugelijk feit organiseren het bestuur en de redactie van het tijdschrift op vrijdag 19 oktober 2018 een jubileumsymposium met als thema ‘Begeren en beheren, de levensloop van een object’.
maandag 11 juni 2018
Enige tijd geleden heeft de OKS opdracht gegeven voor een onderzoek naar Nanne Ottema, dat moet uitmonden in een biografie geschreven door mr. drs. Antoon Ott, kunsthistoricus en jurist. Deze wetenschappelijk verantwoorde biografie zal in het voorjaar van 2020 tegelijkertijd als proefschrift en in een handelseditie verschijnen.
maandag 4 juni 2018
De Vereniging van Vrienden der Aziatische Kunst VVAK organiseert ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan het symposium Collecting Asian Art in the Western World: Past, Present & Future op 23 juni a.s. in het Rijksmuseum. Dit symposium is internationaal van opzet met sprekers uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten.
vrijdag 4 mei 2018
Op 13 en 14 september organiseert het Rijksmuseum een internationaal, tweedaags symposium ter gelegenheid van de tentoonstelling KWAB: Dutch Design in de Eeuw van Rembrandt, die deze zomer in het museum te zien zal zijn. De wonderbaarlijke kwabstijl is een belangrijk – maar grotendeels genegeerd – fenomeen in de Nederlandse en Europese toegepaste kunsten gedurende de zeventiende eeuw.
vrijdag 21 juli 2017
vooraankondiging De Ottema-Kingma Stichting (OKS) organiseert samen met de afdeling Kunstgeschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen het jaarlijkse OKS-symposium. Thema dit jaar is ‘keramiekmusea: verleden, heden en toekomst’.
dinsdag 18 oktober 2016
Het jaarlijkse symposium van de Ottema-Kingma Stichting (OKS) gaat dit jaar over roerend en onroerend erfgoed: een tweeluik over interieurs en bouwfragmenten. Aanmelden is vanaf nu mogelijk.
maandag 9 november 2015
Het jaarlijkse OKS symposium trok ook dit keer weer veel belangstellenden. Bijna 200 deelnemers hoorden hoe een vijftal jonge wetenschappers onderzoek doet naar toegepaste kunst en kunstnijverheid.
maandag 25 mei 2015
Onlangs heeft de OKS een achttal kunstwerken verworven van de kunstenaar Sjoerd Huizinga. Huizinga (1898-1972) was als schilder en beeldhouwer werkzaam in Friesland en Groningen. Hij was een leerling van Herman Dijkstra en Johannes Elsinga. Hoewel zijn stijl aansloot bij het werk van het Groningse kunstenaarsverbond De Ploeg wilde hij hier nooit deel van uitmaken. Wel was hij lid van de Friese kunstenaarsgroep Yn ’e Line, samen met onder meer Pier Feddema en Klaas Koopmans.