Aankondiging jubileumsymposium NVVCG

Aankondiging jubileumsymposium NVVCG

zaterdag 1 september 2018

De Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas (NVVCG) bestaat 65 jaar.Ter gelegenheid van dit heugelijk feit organiseren het bestuur en de redactie van het tijdschrift een jubileumsymposium met als thema ‘Begeren en beheren, de levensloop van een object’.

Het symposium wordt gehouden op vrijdag 19 oktober in het Gemeentemuseum in Den Haag. U bent van harte welkom.

Op het jubileumsymposium zullen verschillende onderdelen van het leven van een object in een verzameling naar voren komen. Zo zal Adri van der Meulen ons vertellen over verzamelen in de 17e eeuw, vertelt restaurator Anniek Manshanden over de geschiedenis van de keramiekrestauratie en vertelt Ronald van Egmond hoe het verzamelingen vergaat na het overlijden van de verzamelaar. Maar ook komen speciale objecten aan bod. Zo vertelt conservator Eline van den Berg van het Keramiekmuseum Princessehof het verhaal van een bijzonder Ru-schaaltje en openbaart Kitty Laméris de geheimen van een zeer bijzonder glas. Conservator Suzanne Lambooy neemt ons voor de lunch via beelden mee naar de tentoonstelling over Islamitische kunst, die u vervolgens tijdens de lunch kunt gaan bezoeken.

Programma: 

10:00 uur - Ontvangst met koffie en thee 

10:30 uur - Start eerste lezingenblok 

12:00 uur - Lunch en mogelijkheid bezoek museum 

14:00 uur - Start tweede lezingenblok 

16:00 uur - Afsluitende borrel 

Na de lunch bent u vrij om het museum te bezoeken. Komt u ook? De kosten voor deze dag bedragen €35,00, incl. lunch, borrel en entree tot het museum. Studenten betalen €17,50. Dit bedrag kunt u overmaken op NL64 INGB 0000 4489 48 ten name van Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas te Leiden. Graag onder vermelding van uw naam en ‘Symposium 2018’.

Opgeven kan via excursies@vormenuitvuur.nl of www.vormenuitvuur.nl.

Nadat wij uw betaling hebben ontvangen krijgt u een uitgebreide bevestiging met alle benodigde informatie voor deze dag.